Realto iespēju robežās sniedz palīdzību un atbalsta Ukrainas iedzīvotājus, kuri bija spiesti aizbraukt kara dēļ. Biznesa centrā Hanzas vārti telpās, Pētersalas 1b, Rīgā ir atvēries jauns, ļoti mājīgs ukraiņu virtuves restorāns – “Green Pumpkin – SHO”. Apmeklējiet, lai novērtētu ukraiņu virtuves garšas un satiktu iedvesmojošus cilvēkus. Restorāna īpašnieki un darbinieki ir apņēmības un izturības pilni, pierādot ka tikai darot un ticot saviem spēkiem var sasniegt visu. Esam pārliecināti, ka restorāns kļūs par īpašu vietu gan tiem, kas ienāks ziņkārības pēc patīkami pavadīt vakaru, gan tiem, kas meklē jaunus gastronomiskus atklājumus.
“Mēs – Ukrainas bēgļu komanda, kura bija spiesta pamest savas mīļās mājās, valsti, turklāt jau otro reizi pēdējo 8 gadu laikā. Agrāk mums bija iespēja palikt savā valstī, bet tagad mēs atstājām Ukrainu kara dēļ. Latvijā mūs pieņēma, palīdzēja iekārtoties par ko esam ļoti pateicīgi Latvijas valstij un tās tautai!
Saprotot, ka mums nav kur atgriezties, uzsākām savu biznesu Latvijā, atverot pirmos restorānu “SHO” Lapmežciemā un tagad vēl vienu Rīgā.
Atvērāmies nesen, pat var teikt darbojamies testa režīmā. Katru dienu pielāgojam mūsu restorāna ēdienkarti klientu vēlmēm. Katram ēdienam pieliekam daļu no Ukraiņu dvēseles 😊
Pagaidām mūsu kolektīvs nav liels, bet ar laiku paplašināsimies. Šobrīd cenšamies veltīt uzmanību, tieši nodrošinot darba vietas Ukrainu iedzīvotājiem, lai palīdzētu arī viņiem ātrāk “nostāties uz savām kājām”. Mēs uzskatām, ka Latvijai kā valstij, kas mūs uzņēma, ir jāsaņem no mums pēc iespējas vairāk nodokļu veidā, samazinot vajadzības atbraukušajām ģimenēm, kuras glābjas no kara”. – stāsta restorāna īpašniece Olga.
Restorānā “Green Pumpkin – SHO” strādā ne tikai profesionāļi, bet arī juristi, mājsaimnieces, pārdevēji no Ukrainas. Restorāna īpašnieki centīgi meklē un rūpīgi atlasa produktus, kas ir identiski Ukrainas produktiem, lai pasniegtu saviem viesiem īstus Ukrainas ēdienus. Restorāna ēdienkartē ir gan klasiskie ēdieni: borščs, speķis, vareņiki, zrazi, Kijevas torte, gan modernas brusketas ar lasi vai pīli, neierasts banošs no Rietumukrainas, smalkākā fileja minjon un šokolādes kūka. Katru darba dienu piedāvājumā no plkst.8:00 līdz 12:00 brokastis un no plkst.11:00 līdz 14:00 biznesa pusdienas.
Paldies par pozitīvu dzīves un biznesa piemēru! Vēlam veiksmi, lai viss izdodas!